Viktigt med aktiviteter på semestern

Svenskar är ett folk som älskar att resa och unna oss nya intryck. Men från att ha legat på en solstol i Grekland vill nu blåsa liv i lite mer fartfyllda semestrar som lämnar mer än bara en snygg solbränna och goda drinkar. 

821110-golf-driveAtt sol och bad fortfarande lockar mest är kanske inte så konstigt, men Göteborgsposten skriver även att semestrar i storstäderna ökar otroligt mycket och när vi nu väljer att resa för 2015 så kommer man se att trenden bara blir större och större. Artikeln tar upp fyra trender som sticker ut, vilka är att kryssningar fortsätter att vara ett attraktivt resmål, att man väljer att tänka på hållbarheten och med det väljer ett resmål där man tror att lokalbefolkningen kommer gynnas av turismen, att resor till storstäderna kommer att öka samt att Romresorna är det trendigaste resmålet. Men det är klart, man behöver inte åka utomlands utan kan även finna ett hotell i göteborg city och ha en härlig cityweekend.

Från vart till vad

Som sagt är trenden med cityresor stor samt att man känner att man vill få ut mer och göra saker.

Vi vet från våra egna Semesterrapporter att resandet förflyttas mer och mer från ”vart vill du resa?” till ”vad vill du göra?

Citatet kommer från Ving som menar att de ser en tydlig trend i att nu börjar aktiviteter styra mer än själva resmålet. Vilket även blir tydligt i deras annonsering då de gått ifrån att bara bli förknippade med ett charterbolag till att nu kunna erbjuda andra paket som ger andra upplevelser, något man kan läsa mer om på Dagens Media.

Detta är en rolig trend som vittnar om att människor är sugna på att uppleva världen, nya kulturer och aktiviteter, värre vore om ingen ville resa mer.