Svenska huvudstaden bäst i Europa

Visst har vi länge vetat att Stockholm är en fantastisk stad med allt en kan önska – men nu är det även bevisat att Stockholm är en av världens bästa städer. I alla fall om man ska tro Aftonbladet, som hänvisar till en undersökning av The Economist. Undersökning i fråga har fokuserat på helheten och tittat på bland annat kriterier som personlig säkerhet, hur väl sjukvården fungerar, livslängden, stadens infrastruktur och vad det kostar att bo i staden. Det är glädjande att se hur Stockholm tar plats på listorna och både för säkerhetslistan och Europas bästa städer att bo i är huvudstaden i topp.stockholmvatten

Det ständiga gnabbet mellan Stockholmare & övriga svenskar

Rolig detalj dock, visar på hur övriga svenskar ser på Stockholmarna. Det är nämligen så att Aftonbladet även gjort en egen undersökning, en ”poll”, till artikeln där de frågat ”vad är bäst med Stockholm” och flest röster har alternativet ”Bäst? Finns inget bra med 08” fått. Nåväl. Det är väl ingen överraskning att det gnabbas lite mellan Stockholmarna och övriga Sverige, och vi tror de flesta svenskar gillar att resa till Stockholm ändå – i alla fall på semester. Har du planer på att också ta dig till huvudstaden för några dagar av storstads-häng rekommenderar vi att du går in på Stockholmshotell.com för att hitta de bästa hotellen i Stockholm. Där finns flera olika prisklasser och alternativ som du kan välja på.

 

Arlanda kan bli USA-navarlanda terminal flyg

Nu verkar det ju även som att Stockholm (eller närmare bestämt Arlanda, men det är ju nära) kommer att bli ett väldigt  viktigt nav för flygresor till USA – vilket självklart kommer locka även turister till huvudstaden. Detta skriver Svenska Dagbladets Näringsliv i en artikel som du kan läsa här. Arlanda skulle då bli den andra flygplatsen i Europa med amerikansk gränskontroll vid avgången istället för när man kommer till USA och det är någonting som regerignen kommer att undersöka vidare. Så här har vår näringsminister Mikael Damberg skrivit i ett pressmeddelande från Regeringen:

”Ett införande av preclearance skulle spara tid och pengar för såväl svenska som amerikanska företag”

Om detta blir verklighet kommer Stockholm mest troligt få ett lyft vad gäller turismen eftersom många gärna mellanlandar här då och tar sig en tur i vår huvudstad. Det är en stor förhoppning att detta kommer att gå igenom, men det är inte förrän två år som verksamheten kommer att kunna träda i kraft ifall detta godkänts.

Andra bra anledningar till att resa till Stockholm:

  • Du får tillgång till både vatten och storstad. Ta en tur med kanoten runt Kungsholmen, spendera en dag på båt i Stockholms skärgård eller fiska vid en kaj på Södermalm. Detta är unikt, och någonting vi Svenskar ska vara stolta över.
  • Du kan njuta av lyx likväl som antikt. Välj att ta en tur till Stureplan för att handla dyra märkesvaror eller hoppa av tunnelbanan vid Slussen och undersök vad Söders gator har att erbjuda i antikväg.
  • Du har alltid något att göra. Oavsett om du gillar fotboll, musikaler eller konserter så finns det i Stockholm alltid ett event att gå på.