Tips på sevärdheter i Malmö

Malmö är inte bara Sveriges tredje största stad, det är också en naturlig knutpunkt mellan Sverige och Danmark tack vare Öresundsbron. Det är en otroligt vacker stad som har mycket att erbjuda. Här får du tips på sevärdheter som du inte får missa!

Att semestra i Sverige blir allt mer populärt. Varför inte bo på hotell i Malmö och upptäcka denna trevliga stad i lugn och ro? Malmö har något för alla oavsett om du reser som barnfamilj eller på egen hand. En av Malmös främsta sevärdheter är den kända byggnaden Turning Torso. Det är inte bara den högsta skyskrapan i Sverige utan i hela Norden. Idag är det privatbostäder i tornet som främst är känt för sin vridande form. Ett besök här är givetvis ett måste när du besöker Malmö.

Kända torg

Att sätta sig på ett torg och bara njuta av omgivningarna är en given aktivitet i Malmö, speciellt om du gör ett besök under sommarmånaderna. Lilla Torg förvandlas till en naturlig samlingspunkt på sommaren och du kan slå dig ned på ett av de många caféerna på plats. På natten kan du svänga dina lurviga på en av flera nattklubbar som finns där.

Möllevångstorget

Möllevångstorget är ett annat centralt torg som i folkmun kallas för ”möllan”. Det är lite av ett mångkulturellt centrum där du bland annat kan handla frukt och grönt på dagarna. Det finns dessutom ett flertal pizzerior och snabbhak där du kan äta en god lunch.

Shopping i Malmö

Malmö är en av en stad som bjuder på shopping av högsta klass. Shoppingcentret Emporia är ett av Sveriges största och här hittar du både de vanliga kedjorna och lite mer udda butiker. Det är inte det enda shoppingcentret som finns i staden, du kan även shoppa på centrala Triangeln och Mobilia bara för att nämna några.

Malmös mysiga centrum är också fullt av trevliga shoppingstråk där de centrala sträcker sig från Stortorget till Gustav Adolfs Torg. Här hittar du en rad olika små butiker där du kan fynda allt från kläder till inredning och hantverk. Malmös lilla storlek gör att du hinner se mycket på en dag.