Visit Sweden!

Det finns mycket för turister att se och upptäcka i Sverige. Allt från julbockar till frisk luft och kungliga slott. Det gör att turismen ökar, men från vilka länder kommer det allt fler besökare ifrån?

Det är snart juletid i landet och ett fenomen som bara tycks växa sig större och större är inget mindre än den årligen brinnande julbocken. I Göteborgs-Posten skrivs det om hur bra detta, till en början slumpartade, skeende blivit för Gävles image. I år är det 50-års jubileum för halmvarelsen och detta ska givetvis firas stort på plats i hockeystaden, detta enligt bockens talesperson. Hur länge kommer den att få stå orörd? Det är det många som undrar och den som väntar får helt enkelt se. Men alla gånger har faktiskt inte bocken bränts upp, en gång sjönk den helt enkelt ihop på grund av sabotage. En annan gång, 1976, körde en raggarbil sönder bocken. År 2009 fanns det långtgående planer på att kidnappa bocken med helikopter och flyga iväg den, ett projekt som inte nådde framgång.

Svenska skogar och ren luft

Men förutom julbocken, som nu når medelåldern på riktigt, vad är det för annat som drar turister till dessa nordliga breddgrader? Enligt Sveriges Radio är det bland annat frisk luft och rent vatten som lockar till sig utländska turister. Det är alltså den rena, svenska naturen som många efterfrågar och vill uppleva, kanske för att sådan natur sorgligt nog är en bristvara i världen. Det gäller bara för resebyråer att kunna paketera aktiviteter och upple13273470-flyttfaglar-pa-himmelstalundvelser åt turisterna så att det passar deras önskemål. Till och med i städer, som säg Norrköping, finns det mycket natur att upptäcka, som skogar och ängar. Via http://www.hotellinorrköping.se/ går det fint att hitta rätt hotell till sällskapet.

Allt fler väljer att besöka Sverige

En glädjande nyhet för många är att det är allt fler utländska turister som hittar upp till Sverige. Enligt siffror som presenteras i Svenska Dagbladet har 2,3 miljoner övernattningar registrerats från utlandet från bara januari till mars i år, det är en ökning med hela 8 procent från förra året. Den största ökningen procentuellt kom från Kina och Spanien. Det är siffror sammansatta från SCB och Tillväxtverket som Visit Sweden har tagit fram och presenterat i ett pressmeddelande. Roligt för turismen och roligt för Sveriges handel.