Populärt med husköp i Spanien igen

Drömmen för otroligt många människor är att äga ett sommarhus i ett annat land – gärna då ett varmt semesterland man kan fly till. Nu har trenden åter kommit tillbaka till de spanska semesterhusen.

1086515-europe-mapAtt köpa hus i Spanien gick ett tag ner och folk höll hårt i sina plånböcker. Nu verkar det som om det börjar vända igen och det kan bero på de sjunkande bostadspriserna som många känner att de nu gör ett kap.  Det populäraste stället för svenskar att köpa ett semesterboende är i Costa Blanca. Och ser man över lag så har ökningen på bostadsköp ökat med 68 % – förra året köpte 1959 människor ett semesterboende i Spanien.

”Enligt siffror från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores innebar det att svenskar stod för 5,6 procent av de utländska köpen, uppger Fastighetsbyrån.” (läs mer)

Sol och sangria

Svenskar är ett folk som älskar att resa och till Spanien är det till stor del både den sköna solen och de svalkande Sangriadrinkarna som lockar människor att bosätta sig i Spanien. När det kommer till Costa Blanca så är det de ställe som är känt för sina otroligt många soldagar. Men vad man kan tänka på innan man blir för bekväm är att en språkresa till Spanien kan vara en mycket fin idé då du kommer komma in i samhället på ett helt annat sätt och mer känna dig bekväm med ditt boende om du kan kommunicera med lokalbefolkningen på deras eget språk. Vem vet, kanske är det språkkursen som kommer få dig att helt ställa taget om Sverige för att enbart leva loppan i Spanien. Om så är fallet – Grattis!