Weekend i Norrköping

Om du drömmer om att spendera en weekend i en riktig kulturstad så kan du med fördel välja Norrköping. Den gamla staden vid Bråviken erbjuder allt från teater i världsklass till riddarspel, hällristningar och en av Sveriges bästa konstsamlingar. Är du intresserad av djur och natur så kan du vandra runt i en av stadens många parker eller göra en avstickare till Kolmårdens djurpark.

Museum of Work also known as Arbetets museum in Norrkoping in SwedenPlanerar du att bo på hotell så har Norrköping ett stort utbud som passar alla plånböcker. Du kan hitta allt från lyxiga boutiquehotell till små familjeägda hotell och vandrarhem. Flera av hotellen ligger på promenadavstånd från centralstationen och shoppingstråket medan andra är placerade i lugna bostadsområden som Kneippen. Du kan också välja att hyra semesterhus som ligger på cykelavstånd från innerstaden.

Besök stadens många sevärdheter

Är du teaterfantast så är Norrköping staden för dig. På Östgötateatern kan du se på alltifrån moderna musikaler till klassiker och politiska monologer. Ofta gästas teatern av några av landets främsta skådespelare och artister. Föredrar du att besöka museer så kommer du troligtvis uppskatta det unika Arbetets museum, som fokuserar på svenskarnas vardags- och arbetsliv genom historien. Är du konstintresserad så hittar du allt från samtidskonst till en av landets största grafiksamlingar på Norrköpings konstmuseum. Strax väster om staden finner du ett stort hällristningsområde. Eller varför inte ta dig en titt på den omtalade kaktusplanteringen i Carl Johans Park? Om du har med dig dina barn så kommer de säkerligen uppskatta en dagstripp till Kolmårdens djurpark, där ni hittar exotiska djur såväl som en mängd spännande åkattraktioner.

Här unnar du dig det lilla extra

Om målet med din resa är att äta god mat så erbjuder Butler’s hörna en spännande mix av det franska och svenska köket. Vill du äta på en restaurang med en spektakulär inredning så är Enoteket att föredra. Ardor, som ligger på The Lamp Hotel, stoltserar med ett fantastiskt dryckessortiment och en nattklubb som har öppet under sommarhalvåret.