Njut av en hemester i Sverige

En trend som kommit starkt det senaste året är hemester. Istället för att ta flyget ner i Europa kan du semestra på hemmaplan. I natursköna och vackra Sverige finns det mycket att upptäcka.

Om du älskar att resa iväg, bo på hotell och upptäcka nya platser, då kan en hemester vara perfekt. En hemester är mindre kravfylld än en utomlandsresa och dessutom sparar den på miljön. Med en hemester behövs inga dyra flygresor och därför kan en mindre semesterbudget räcka långt. Det finns stora möjligheter att ta sig runt i Sverige. För att njuta av en lugn och skön hemester behöver du inte ens ha tillgång till en bil. Du kan välja mellan att stanna kvar och upptäcka din hemstad eller bege dig någonstans till närliggande delar av landet. Om du har barn finns det många aktiviteter att hitta på och flera nöjesparker att besöka. Vad sägs om roliga dagar på:

  • Gröna Lund
  • Skara Sommarland
  • Liseberg
  • Kolmårdens djurpark

Alla dessa parker är perfekta för barn av alla åldrar. De är dessutom öppna under sommarens alla dagar, oavsett väder. Att åka kika på stora elefanter eller åka i vattenrutschkanor är lika roligt oavsett om solen skiner eller om regnet faller ner. Kanske vill du packa in din familj i bilen eller åka på en tågluff runt om i landet. I så fall får du inte missa vackra klippor längs med kusten, de fina glasbruken i söder eller de djupa skogarna där svamp växer.

Hemester är bra för alla plånböcker

En hemester passar för alla människor, oavsett vad storleken på semesterbudgeten är. Många bor i tiotals år i samma stad men har ändå inte upptäckt alla dess små guldkorn. Om du vill ha en hemester i din hemstad går det givetvis utmärkt, även mindre städer har mycket att utforska.

Vad är egentligen mysigare än att sova en natt på det lokala hotellet och besöka stadens lilla museum. Kanske vill du ta en lång cykeltur längs med gator du aldrig cyklat på och tälta över natten. Du kan även ordna med mysiga picknickar i stadens park eller vid en sjö. Det är de små sakerna under semesterns dagar som gör en hemester minnesvärd.