Att välja resväska – vad du ska tänka på

Ryggsäckar, kabinväskor, dragvagnar och handväskor – vilken är egentligen rätt väska för resan? Det finns kanske inte något övergripande svar på den frågar – utan lika många som det finns resmål. Här går vi igenom vad som passar för vad. Hur du packar på bästa sätt och vilka väskmissar du helst ska försöka undvika.

Det finns olika faktorer som spelar roll för huruvida en resväska passar på din resa. Den viktigaste är kanske var du ska åka och hur länge du ska vara borta. Det säger sig självt att en längre resa kräver mer packning än en kort, och att du på en storstadssemester behöver fler ombyten än på en badstrand. Ska det vara en resväska med hårt eller mjukt skal, med eller utan lås, ska den gå att rulla eller lämna händerna fria? Oavsett vad du söker kan du, med största sannolikhet, hitta din resväska här.

Packa resväskan smart

Vilken väska du än väljer är det viktigt att packa den på ett effektivt sätt. Ett bra tips är att till exempel att rulla ihop kläderna – så att de tar lite plats och inte blir skrynkliga. På så vis får du ut det mesta av din resväska.

Har ditt bagage råkat ut för en olycka på vägen? Det är lätt att man blir orolig när man ser bagagelastarna kasta väska efter väska på hög. Men visste du att du som resenär kan ha rätt till ersättning om någon händer med din väska:

Flygbolaget ansvarar för allt incheckat bagage som är tillåtet att ta med. Om du upptäcker att ditt incheckade bagage skadats under din flygresa bör du anmäla detta direkt i ankomsthallen. – Konsument Europa

Om du vill läsa mer om detta kan du göra det på Konsument Europas hemsida. Och om du vill ha fler råd i valet av väska finner du det här.