Semestra på hemmaplan

Coronapandemin har förändrat semesterplanerna för oss alla och numera bör det undvikas att åka utomlands i den mån det går. Satsa istället på en härlig hemester där du upptäcker allt det vackra Sverige har att erbjuda – allt från pulserande storstäder till lugna sommaridyller på landet.

 

”På grund av coronapandemin blir sommarlovet inte riktigt som det brukar och för många blir det hemester istället.” Så här säger SVT om sommarens semester.

 

Tourist,Woman,Sightseeing,Stockholm,City,Enjoying,View,Traveling,Lifestyle,SummerAtt semestra på hemmaplan har aldrig varit mer på tapeten än i dessa coronatider. Ta bilen och kör en sväng till västkusten, ta in på ett underbart hotell i Malmö eller vandra i de norrländska skogarna. Sverige är fullt med härliga saker att upptäcka. Av alla som tvingades hemestra förra året tycker många att det var fantastiskt att få upptäcka utflyktsmål både i sitt närområde och runt om i övriga Sverige.

Upptäck det bästa av Sverige

Ett tips är att besöka ditt närområde. Ta bilen och kör två timmar ut till en närliggande stad. Även om det inte ligger långt bort kan du besöka platser du inte varit på innan och upptäcka nya trevliga små smultronställen. Men för en lite längre semester är det väl värt att ta bilen och åka runt i Sverige. Några platser som alla bör besöka någon gång i sitt liv är Kungsleden där du kan vandra i Lapplands fantastiska landskap, Borgholms slottsruin som bara andas historia och Ales stenar som är Sveriges största skeppssättning med utsikt över havet. Även vår Gotland är väl värd ett besök med sin härliga sommarstadskänsla. Sverige är oändligt med möjligheter.