Trött på Europa – res till Karibien

Har du sett det mesta av Europa och vill uppleva något nytt? Västindien, eller Karibien som det också kallas, har några av de vackraste och häftigaste öarna i världen. Kliv utanför din trygghetszon och gör en resa du sent kommer att glömma.

I en artikel i Svenska Dagbladet skriver reseskribenten Anders Pihl att öarna i Karibien är en välbevarad hemlighet som fler borde utforska. Försök passa på innan öarna blir fullsmockade turistparadis genom att segla i Karibien snart och upplev laguner, korallrev och vita sandstränder som kommer lämna dig mållös. Kliver du i land på öarna kommer du uppleva en lugn och avslappnad atmosfär, prisvärda och fantastiska ”hål i väggen-ställen” och en enkel livsstil som förmedlar karibisk charm.

De bästa öarna

Enligt Expressen har alla öar i Karibien egna kännetecken. Alla öar är i grunden ganska lika men tilltalar olika restyper. Aruba är klassikern för smekmånaden, likaså Dominikanska Republiken och Barbados. Öarna passar även för strandälskaren och barnfamiljen. Jamaica och Kuba passar för den kulturella typen, som vill uppleva bland annat Bob Marleys musikursprung. Öarna Tobago och Grenada är mer lämpade för resenärer som vill uppleva häftig natur och sköldpaddor. St. Martin och Antigua är en perfekt plats för festprissen och kändisälskaren, här florerar kända personligheter och det erbjuds många festliga tillställningar.

Inspireras

Det finns många fler öar som också är värda att uppleva och egentligen så passar de flesta restyper på alla öar, det handlar mer om vad man vill göra under sin semester. Det viktigaste för de flesta är trots allt mycket sol, god mat, drinkar, blått hav och härlig stämning. Vad passar då bättre än att resa till ett tropiskt paradis? Klicka här för att inspireras. Den svenska sommaren står precis runt knuten och aldrig förr har den känts så kall och tråkig, i alla fall om man jämför med öarna i Karibien.