Nyttig mat vid Medelhavet

Att svenskarna älskar att åka till Medelhavsländerna på semester råder det inga som helst tvivel om. För när det kommer till att njuta av sol, bad och god mat så toppar alla dessa länder listan av våra favoritländer.

Och visst är det ju ingen överraskning direkt att exempelvis Grekland är den plats vi mest åker till för att njuta av de kulinariska upplevelserna. För det dom är så bra just med den grekiska maten är ju att den är både god och nyttig på en och samma gång. Det vill säga, man får chansen att njuta av sin semester och samtidigt kunna vara nyttig och hälsosamt. För vi kan nog alla hålla med om att semestern i mångt och mycket ibland kan bli lite väl god.

Men i Grekland kan man alltså njuta av de flesta rätter man beställer in. De innehåller en hel del nyttigheter, allt ifrån Omega-3 fettsyror till antioxidanter. Ämnen som helt enkelt är nödvändiga för att våra kroppar ska må så bra så möjligt. Och visst vill vi väl ändå må lika bra på semestern som när vi befinner oss hemma i vardagen?

Man ska alltså därför inte underskatta en semester till ett land som erbjuder god hälsa och nyttig mat. Det är aldrig fel att maxa näringsintaget om man så har chansen.