Sevärdheter och hotell i Malmö

En stad som många väljer att åka till på sommaren på grund av ett stort urval av aktiviteter är Malmö. Nedan följer tips på de boenden och aktiviteter som är bland de mest populära.

 

pier-harbor-walkway-sunset-55839Malmö är en stad som växer allt mer och befolkningen är yngre än på många håll i Sverige. Man tror att stadens befolkning år 2018 kommer att ha uppgått till ungefär 338 400 invånare (Källa: http://www.hotellmalmo.nu/). Staden är även mycket populär att besöka och turista i, vilket tros bero på alla de sevärdheter som finns inom nära håll. Det finns massor av hotell och vandrarhem som ligger centralt till bra pris. Några hotell som fått höga betyg är bland annat Elite Plaza Hotell, Hotel Mäster Johan och Mayfair Hotel Tunneln. När det gäller sevärdheterna är de som ligger i topp byggnaden Turning Torso, som är ett 190 meter högt vridet torn, men även Västra hamnen och Lilla torg. Enligt Skyscanner finns där både restauranger och caféer som inte får missas, samt vackra strandpromenader att besöka. En av de mest populära badplatserna är Sundspromenadens bryggor som ligger vid Västra hamnen. Där man kan njuta av Öresund under sommarvärmen från bryggorna, och ofta är det både lugnt och skönt.

 

”Jag brukar komma hit och bada även när vädret inte är på soligt. Jag tar med mig en ylletröja och så tar jag på mig varmt efter doppet. Jag blir så lugn och avslappnad här”, säger Louise Hedberg som är en frekvent besökare till Sydsvenskan.

 

Barnvänlig stad

Malmö är också en perfekt stad för familjeresan. Staden har inte mindre än hela 230 lekplatser med klätterställningar, linbanor och gungor, skriver Sveriges Radio. Förutom traditionella lekplatser finns även ett 20-tal temalekplatser som exempelvis Afrikaparken i Bunkeflo, Bondgårdslekplatsen i Videdalsparken och cirkuslekplatsen i Nydalaparken.