Inbrottssäkra hemmet inför semestern

Inbrotten ökar över hela landet under sommaren och det är allt från brottsvågor till enstaka inbrott som drabbar både tät- och mindre befolkade områden. När du tar semester har tjuvarna sin bästa arbetstid. Därför får du här veta hur du bäst skyddar dig från inbrott när du är borta på semester.

I semestertider sker det fler inbrott, visar siffror på. Det verkar oms att tjuvarna passar på att länsa så många hem de kan när dess ägare inte är hemma, då får de arbeta i fred. Men med enkla medel och införskaffande av en säkerhetsdörr från Prodoor kan du skrämma bort inbrottstjuvarna från ditt hem, trots att du inte är hemma.

Ligor och enstaka tjuvar

Alla typer av tjuvar florerar när du är på semester. Det kan vara ensamma brottslingar som slår till mot enstaka enliga hus, men ofta slår organiserade ligor till mot hela områden och passar på att länsa flera hus, något som till exempel hände i Falkenberg, läs mer om det här. Där hade tjuvarna brutit sig in genom fönster och altandörrar, och eftersom flera grannar i området var bortresta fungerade ej grannsamverkan som den skulle.

Så kan du skydda dig mot inbrott

Det handlar inte bara om att införskaffa en säkerhetsdörr och larm för att skydda dig, fungerande grannsamverkan är såklart också bra, men det är inget man kan räkna med till hundra procent under semestertider. I en artikel från VN tipsar man om att du ska försöka tänka som tjuven. Denne vill gärna jobba ostört där ingen ser, och snabbt kunna ta sig in och ut. Se till att ha välbelyst vid alla potentiella ingångar i ditt hus, lägg aldrig värdesaker nära fönster, sätt timer på inomhusbelysning och kanske en radio, rörelsesensor kan också vara effektivt, be en granne som är hemma flytta grejer runt på tomten, kanske en skottkärra. På så vis kan du faktiskt lura tjuven att du är hemma.