Billiga och dyra städer

Att som svensk semestra i världen och i Europa kan bli en dyr historia om man inte vet vilka platser man ska besöka eller undvika. Därför tänkte vi idag ge våra bästa tips!

resaVill man semestra i Sverige har vi ett flertal vackra städer att besöka såsom huvudstaden, Sveriges framsida och parkernas stad vackra Malmö – och då kan man dessutom veta säkert vad allt kommer att kosta. Men om man vill se sig om i världen så kan priserna ändras markant beroende på vart man väljer att åka och då kan det vara värt att ta reda på vilket resmål som ger mest valuta för pengarna. Till exempel är Mumbai i Indien den absolut billigaste staden att semestra i, men vad man kanske inte vet om är att den näst billigaste staden bara ligger runt knuten. Det är nämligen Moskva i Ryssland vars priser sjunkit markant i och med det senaste rubelraset och det gör denna stad till den billigaste i Europa och alltså den näst billigaste i världen.

Billiga resmål

Om man vill ta sig ut ur Sverige och se Europa är det just nu en bra idé att ta sig till våra kära grannar på andra sidan Östersjön över en weekend. Till exempel är Tjeckiens huvudstad Prag och Polens huvudstad Warszawa bland de fem billigaste resmålen i Europa, och där kan man både ta del av en rik historia och ett härligt kulturliv. Lika så har även Tysklands huvudstad Berlin sjunkit i pris då man får omkring 18 procent mer för pengarna där än vad man får i Sverige – och Berlin är ju faktiskt ett av svenskarnas favoritmål för weekendresor. Dessutom kan man även leva gott utanför Europa i till exempel Tokyo eftersom att den japanska yenen har tappat i värde mot kronan (Källa).

Här är det inte billigt

Länge har Norges huvudstad Oslo toppat listor svenska med titeln ”Världens dyraste stad för svenskar”, men så är inte fallet längre – nu är Oslo världens tredje dyraste stad för oss istället. Nu är det nämligen Argentinas Buenos Aires högst i topp tätt följd av Islands huvudstad Reykjavik.