Kära London

London är som du kanske vet Storbritanniens huvudstad, en världshuvudstad med mellan 12 och 14 miljoner invånare i området. I staden hittar man mycket av europas och världens finanshögkvarter, men det är ganska ointressant för en turist, du vill veta varför du just ska välja London som ditt nästa resmål!

När man är på besök i staden så är det ett par saker man bör göra i alla fall om det är första besöket. Man kan t.ex. ta en båttur längs med Themsen och ta en sightseeing buss i staden så att man får se stadens otroliga arkitektur, de historiska och vackra byggnaderna som t.ex. Big Ben och de unika skyskraporna så man får en överblick över hur staden ser ut. Sen kan man ge sig ut själv i staden, antingen via London Underground eller ”the tube” som den också kallas som är världens näst största tunnelbanesystem med över 270 stationer och 400 km räls eller så kan man ta en tur med en utav Londons klassiska taxibilar.

Gillar man musik så är London rätt stad att befinna sig i, vare sig man föredrar chilliga jazzklubbar, sköna pubbar med live band eller enorma spelningar med världsartister på t.ex. Wembly Stadium så kan denna stad släcka din musikaliska törst.
Shopping är också något man kan göra i London, de legendariska shoppingstråken på Oxford Street, Regent Street och inte minst exklusiva Harrods är nog med skäl för att ge staden ett besök egentligen. Dock får du se till att ha en ordentlig budget innan du sticker dit eftersom du knappast lär göra några superfynd sålänge det inte är rea.

Av någon anledning så är alla turister väldigt taggade på Buckingham Palace, det engelska kungaplatset. Jag skulle i stället rekommendera att du och ditt resesällskap införskaffar lite pizza och sätter er på gräset i kanske Hyde Park och njuter istället, valet är ditt. Se också till att fota mycket, och sedan när du är tillbaka i Sverige igen kan du göra en fotobok av bilderna för att kunna minns allt så väl som möjligt!