Prylarna som gör resan lättare

Det finns många saker som har tagits fram för att göra en resa mer behaglig, vare sig det handlar om att öka komforten eller att få tiden att gå snabbare. Resestrumpor, bärbara dataspel, tryckutjämnande öronproppar och mycket annat ryms inom denna kategori. Många av dessa saker kan man köpa på flygplatser, men där är de oftast överprissatta. Det är bättre att köpa dem i en vanlig butik i stan, eller på nätet.

Ska man bara resa inom Europa är flygresan inte så lång, men det finns ändå en viss risk för blodproppar i benet, framför allt om man sitter trångt, vilket man ju oftast gör om man flyger med ett lågprisbolag. Med ett apr resestrumpor ökar cirkulationen i benen, och risken för blodproppar minskar. Sådana strumpor är en bra investering, framför allt om man har dålig blodcirkulation.

Det största problemet på en flygning brukar vara tristessen, och på en resa i Europa visas heller ingen film. Det finns många typer av portabla mediaspelare nu för tiden, och de flesta smartphones kan också bli mediaspelare med hjälp av rätt app. Se bara till att sätta telefonen i flygplansläge, för på de flesta plan kan signaler till eller från en telefon störa navigationssystemet.