Tips inför resan

Under långa resor världen över lär man sig självklart en hel del. Både om sig själv, sina medresenärer och om andra länder. Nedan kan du läsa om de mer praktiska sakerna – saker som man måste tänka på och ha med sig i och med en resa. Efter många resor samlar man på sig en hel del kunskap inom detta område och här delar vi med oss av vad vi vet – så håll till godo!

•    Packa rätt! Det är en konst att packa, det är ett som är säkert. Man kan ha som tumregel att lägga fram alla de kläder man tror att man kommer att ha användning för under sin resa – och sedan sålla bort ungefär hälften! Det är inte ovanligt att man gör misstaget att packa alldeles för mycket, vilket dels leder till att en massa kläder aldrig kommer till användning men också till att man kan få betala övervikt på vägen hem, eftersom man då ofta har köpt en del souvenirer som ska trängas i resväskan. Detta leder oss osökt in på nästa punkt.
•    Vikten av en grym resväska! Den ultimata resväskan är lätt i sig självt, eftersom man då kan packa mer. Många gör misstaget att packa i en tre kilo tung väska, och sedan har man bara sju kilo kvar av maxvikten för bagaget. Det har dykt upp många nya väskor på marknaden som är stora och rymmer mycket men ändå väger under ett kilo. Det kan definitivt vara värt att satsa på en sådan! Gör man det kommer man antagligen anse att det är ett av sina bästa köp någonsin.
•    Planera noga i förväg. Planering är A och O för en lyckad resa. Inte mycket kan förstöra en resa som en dålig planering – samtidigt som en god planering kan göra resan oerhört lyckad och minnesvärd. Markera ut de platser du vill besöka på en karta, gör sedan upp rutter och upptäck staden en stadsdel i taget. Försök klara av detta under de första dagarna, så kan du sedan i lugn och ro återvända till de delar du gillade bäst.