Resa med bil till utlandet

Att ta bilen på europaresan är helt klart en fördel för de som vill hinna se mycket och kunna stanna på önskad plats. Det är inte alltid som resan måste gå med flyg från punkt A till punkt B utan ibland är det också möjligt att åka lite omvägar, men det som då krävs att man har ett färdmedel som tillåter det. Att ta bilen är ett utmärkt sätt att se Europa, men det krävs en del förberedelser för att det ska bli bra.

Ett bra resmål för den som vill se mycket natur men inte åka allt för långt är helt klart Norge. Grannlandet ligger bara ett stenkast med bil ifrån den svenska gränsen och det är lätt att bara sätta sig och åka mot landet med fjordarna.  Passa på att ta reda på lite saker om själva landet och hur en resa går till innan du ger dig av, Lasse Holmström skrev såhär i sin krönika:

Glöm inte heller att se till att bilen mår bra innan ni ger er iväg. Däcken, oljan, bromsvätskan, kamremmen, torkarna …
Det kan kanske vara värt en tusenlapp att göra ett konditionstest av bilen på verkstaden eller på Motormännens testcenter.(Läs mer här)

Glöm inte att i Norge är det också förbjudet att sms medan man kör och att nya däck heter nye dekk om något faktiskt skulle hända. Det är viktigt att kolla upp bensinpris, eventuella trafikregler och dylikt innan man reser, då det är lätt att tro att allt är detsamma som i Sverige.