Handla vin i Tyskland

Att vi svenskar länge har varit förtjusta i Tyskland är nog de flesta bekanta med. Men vad ligger egentligen bakom denna förtjusning för detta tämligen färgstarka land? Är det den rika historian med allt ifrån Andra världskriget till Berlinmuren? Eller är det faktumet att Tyskarna själva alltid varit förtjusta i just Sverige och haft ett gott öga till våra skogar och älgar?

Nej, för oavsett om det ligger en hel del sanningen i det som nyss sades, så finns det en tredje anledning till att vissa svenskar gärna besöker Tyskland ofta och mycket. Och det rä ju inget mindre än deras billiga priser på öl och vin, framförallt i de kuststäder som gränsar till södra Sverige. För varje år beger sig tusentals svenskar till dessa små kuststäder endast med målet att handla billiga vita viner och öl i massor.

Vi svenskar har onekligen börjat tröttna på systemet och deras dyra priser. Så varför inte bege sig till Tyskland då coh då för att tjäna in några extra stålar? Eller bäst av allt, för att bunkra upp barskåpet där hemma. För vi vet ju alla hur omständligt det ibland kan bli att behöva bege sig till systemet en lördag eller fredagskväll. Ett mardrömscenario enligt de flesta. Så nästa gång ni funderar på att bunkra upp er alkoholförvaring, bege er till Tyskland  istället. Ni får inte bara billig öl, utan även en trevlig resa med nära och kära.