Göteborg – Havets fruktkorg

Uttrycket att ”turista” i ett land eller i en stad, förknippas allt för ofta av stressade människor som jobbar på att samla in så mycket nya intryck och upplevelser som möjligt under en väldigt kort period. En trevlig svensk stad att turista i, där den sköna mentaliteten gör att det inte blir så mycket stress, är Sveriges näst största, nämligen Göteborg. Här finns en rad olika intryck och nya upplevelser, att som turist samla på sig under sin vistelse i denna vackra och havsbelägna tätort.  Det är lätt att hitta boende och de flesta hotell i staden ligger ett stenkast från Avenyn vilket du kan boka hotell i Göteborg på nätet.

Mer än ordvitsar

Staden Göteborg förknippas ofta som platsen där Lisebergskaninen, blåvitt, udda humor och Lasse Kronér har sitt ursprung från. Dessutom är Göteborg starkt förknippat med fiskenäringen då den ligger lägligt placerad vid utloppet från Göta älv till Kattegatt. Platsens matkultur är främst specialiserad kring havets frukter. Det är dyrgripar som havskräftor, hummer samt ostron som folk från hela världen reser till Göteborg för att uppleva.

Fiskekrogen

Ett lysande tillfälle att insupa både nya kulinariska upplevelser och spännande stadsmiljömiljö, är att avlägga ett besök på Restaurang Fiskekrogen som ligger beläget i den centrala delen av staden. Här blandas humana priser med en ypperlig service i en rofylld atmosfär. Hit beger man sig oavsett om du är livsnjutare eller svårflörtad skaldjursätare. De gigantiska skaldjursfaten med de läckraste ostronen stora som skålar på en bädd av färsk is, serveras om vart annat. Idag drivs den anrika restaurangen av ingen mindre än Lars Ahlström. Enligt utsago skall Lars börjat sin karriär redan för över 30 år sedan då han fick mersmak för fisk och skaldjur efter en fisketur med sina farbröder.  Kanske är det Lars långa erfarenheten och den gedigna passionen för skaldjur, som gjort att Fiskekrogen än i dag levererar det där lilla extra till alla sina glada invånare och skaldjursfrälsta turister.